ירכיים עוף עם פירות יבשים- מנה עיקרית לפסח

מתכון שמתאים מאוד לפסח כמנה עיקרית, עוף עם פירות יבשים... מנה חגיגית, טעימה ויפה. 

ירכיים עוף עם פירות יבשים 

מצרכים:

  • 6 ירכיים עוף
  • בצל בינוני פרוס לרצועות דקות
  • 6-8 שזיפים מיובשים
  • 6-8 משמשים מיובשים
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים
  • כף גדושה שומשום
  • כוס סילאן (כוס 200 מ"ל)
  • 2 כפיות טריאקי (בפסח שמים 2 כפיות רוטב סויה של אסם כשר לפסח)

הוראות הכנה:

  1. לטגן רצועות בצל בינוני להזהבה קלה ולהניח בצד.
  2. לערבב בקערה את הסילאן והטריאקי, להניח את העוף בתבנית כשצד העור למעלה ולהבריש את העוף בתערובת סילאן וטריאקי.
  3. להוסיף לקערה את שאר המצרכים כולל הבצל, לערבב ולפזר בתבנית כולל הנוזלים (מסביב לעוף).
  4. לכסות בנייר כסף ולהכניס לילה למקרר.
  5. לאפות שעה מכוסה בנייר כסף על חום 180 מעלות, להוריד נייר ולאפות עוד 35-40 דקות עד שהעוף משחים יפה.
  6. להפוך את העוף לעוד 10 דקות, בשלב זה אם הרוטב דליל מדי לטעמכם... להוציא את העוף לצלחת הגשה ולהחזיר את התבנית לעוד 10 דקות. בכף מחוררת להעביר את הפירות היבשים והשקדים לצלחת ההגשה ובעזרת כף להרטיב את הכל עם הנוזלים שבתבנית.

המתכון מאת ינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.

1 של 4
1 של 4

מבצעי פסח: מוצרים למהירות במטבח