לאפה מקמח תפוחי אדמה | איך מכינים לאפות כשרות לפסח

אחד המתכונים הפופולריים לפסח הוא לאפה מקמח תפוחי אדמה. המתכון הזה הוא אופציה נהדרת למי שפחות אוהב מצות או מחפש תחליפים טעימים לאכול בימי החג. היום אילת אליהו תלמד אותנו איך מכינים לאפות כשרות לפסח בקלות ובמהירות.

הלאפה נראית כמו סוג של פנקייק. יש לה מרקם קליל ואוורירי, אפשר להגיש אותה כחלק מארוחת החג והיא גם יכולה לשמש בתור קינוח או כנשנוש.

לאפה מקמח תפוחי אדמה הולכת טוב עם מגוון תוספות, מה שהופך אותה למנה רב-תכליתית שניתן להתאים אישית לטעמים שונים. הדרך הקלאסית ביותר היא כמובן שווארמה עסיסית או מנת בשר טחון עם חומוס או טחינה.

לארוחת בוקר מתוקה, ניתן להגיש אותה עם דבש, ריבה, שמנת או ממרחים אחרים. לאפשרות ארוחת  בנוסף, ניתן לשנות את המתכון על ידי הוספת תבלינים או חומרי טעם שונים לבלילה, ליצירת מאפה ייחודי וטעים. האפשרויות הן אינסופיות, מה שהופך את הלאפה למנה טעימה ורב-תכליתית שניתן ליהנות ממנה בכל שעה ביום.

אז, קחו את המרכיבים שלכם, מיד נכין מנה של לאפה מקמח תפוחי אדמה טעימה וכשרה לפסח!

לאפה מקמח תפוחי אדמה

מצרכים:

  • חצי קילו קמח תפו״א
  • כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • שקית אבקת אפייה
  • כוס שמן
  • 5-6 כוסות מים

הוראות: איך מכינים לאפות כשרות לפסח

  1. בקערה- לערבב את כל המצרכים, עם מטרפה לטרוף את הבלילה היטב.
  2. להעביר את הבלילה לכלי מזיגה נוח
  3. לחמם מחבת גדולה על אש גבוהה, כשהמחבת חמה לשפוך מתוך הבלילה ולנער את המחבת עד כיסוי מלא שלה.
  4. להפוך אחרי 3-4 דקות בערך.

- תוך כדי חשוב מדי פעם לטרוף את הבלילה היטב.

בהצלחה ובתאבון!

1 של 4
1 של 4

מבצעי פסח: מוצרים למהירות במטבח