עוגת שוקולד מושלמת לפסח, ללא קמח וללא תוספת סוכר. מתכון מאת בטי דרעי לקינוח נהדר לחג
-העוגה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20.
מצרכים:
- 2 חופני אגוזים שנטחנו גס
- חבילת שוקולד מריר ללא סוכר
- כוס וחצי קמח שקדים
- שקית אבקת אפיה (לפסח)
- 3 ביצים
- כף ברנדי
- כף תמצית וניל
- רבע כוס שמן
- 2 כפות מייפל טבעי
- אחד וחצי- מיכל קטן של שמנת מתוקה
- כוס חלב
- פודינג וניל ללא סוכר.
- חצי כוס מיץ תפוזים,
- שוקולד מריר ללא סוכר מגורד בפומפיה
- שברי אגוזים.
הוראות הכנה:
-לחמם מראש תנור על 180 מעלות.
-
לקחת 2 קערות- בראשונה לערבב:
2 חופני אגוזים שנטחנו גס יחד עם חבילת שוקולד מריר ללא סוכר, כוס וחצי קמח שקדים, שקית אבקת אפיה. - בקערה שניה לערבב: 3 ביצים, כף ברנדי, כף תמצית וניל, רבע כוס שמן, 2 כפות מייפל טבעי וחצי מיכל קטן של שמנת מתוקה.
- לשלב בין התערובות ולמזוג לתוך תבנית משומנת.
- להכניס את התבנית לתנור שחומם, למשך 30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- בינתיים להכין את הקצפת: להקציף מיכל קטן של שמנת מתוקה, כוס חלב ופודינג וניל ללא סוכר. [ניתן לשמור במקרר עד שהעוגה מוכנה]
- כשהעוגה עדיין חמה למזוג מעליה מעט מיץ תפוזים, בערך חצי כוס.
- מקררים את העוגה בטמפרטורת החדר ואז מוסיפים את הקצפת מעל.
- מפזרים שוקולד מריר ללא סוכר מגורד בפומפיה ושברי אגוזים.
- מתאפקים קצת, מכניסים את העוגה כשהיא מכוסה למקרר לשעתיים +
- ואז, טורפים, יוצאת מעוּוּוּלה!!
בהצלחה, בתאבון וחג שמח❤️
המתכון מאת בטי דרעי. אם בא לכם מתכונים נוספים, בטי מעלה עוד המון כאלה בעמוד האינסטגרם שלה: dery.kitchen@, הצטרפו בלחיצה כאן.