לחמניות כשרות לפסח

פסח בלי לחמניות ... זה לא פסח😄

לחמניות פסח, לחמניות הבית מעל 30 שנה, מתכון מנצח שאני לא מחליפה. אני משתמשת במרגרינה כי ניסיתי עם שמן ואנחנו ממש לא אהבנו. אם בכל זאת רוצים, אז כוס שמן במקום המרגרינה.

לחמניות לפסח

 מצרכים:

  • 2 כוסות מים
  • 1 מרגרינה לבישול
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 3 כוסות קמח מצה (ממליצה למי שמוצא קמח מצה של אביב)
  • 8 ביצים m
  • 2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה
  • משתמשת בכוס של 200 מ"ל

לחמניות לפסח

הוראות: איך להכין לחמניות כשרות לפסח

  1. להרתיח בסיר גדול - 2 כוסות מים, 1 מרגרינה לבישול, 2 כפיות שטוחות מלח.
  2. כשהמרגרינה נמסה מוסיפים תוך ערבוב בכף עץ 3 כוסות קמח מצה , לערבב עד שהעיסה נפרדת מהסיר ולהוריד מהאש , לערבב היטב ולתת מנוחה 5 דקות, להוסיף 8 ביצים ואחרי כל ביצה לערבב טוב לאיחוד כל החומרים, להוסיף 2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה, לערבב ולתת מנוחה ל 10 דקות.
  3. הכנת הלחמניות: אם הבלילה רכה מדי אז להכניס לשק זילוף ולזלף לחמניות על נייר אפייה (יוצאות כ-20 לחמניות) אם הבלילה יותר מוצקה אז להכין כדורים בידיים רטובות.
    [להשאיר מעט רווח בין הלחמניות כי הן תופחות]
  4. אופים בתנור על 180 מעלות במשך כארבעים דקות.

המתכון מאת ינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.

1 של 4
1 של 4

מבצעי פסח: מוצרים למהירות במטבח