מתכון מושלם לחג שירשים כל טועם וטועמת- כנפיים בסגנון סיני. יכול להתאים גם לשולחן ליל הסדר וגם כארוחת צהריים נהדרת באחד מימי החג.
מצרכים:
- 12 כנפיים נקיות, חצויות לשניים
- 2 כפיות סירופ מייפל
- רסק עגבניות קטן
- מיץ מחצי לימון
- כפית מרק עוף
- כפית פפריקה מתוקה
- מעט פלפל שחור
- 2 כפות סויה (יש רוטב סויה כשר לפסח, חפשו אותו)
אופן ההכנה:
- להפעיל מראש תנור על חום 200 מעלות.
- לערבב בקערה את המצרכים (חוץ מהכנפיים) לבלילה אחידה.
- להכניס את הכנפיים לקערה, לערבב היטב, לניילן ולהניח שעה במקרר.
-
להניח את הכנפיים בשכבה אחת בתבנית חד פעמית ולצקת מעל את הרוטב שנשאר בקערה, לאפות בתנור שחומם מראש, למשך 45-50 דקות.
להפוך את הכנפיים ולאפות עוד 25-30 דקות. להעביר ישר לקערת הגשה כי אם הכנפיים יתקררו בתבנית הן ידבקו אליה.
בהצלחה ובתיאבון!!
המתכון מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק- Linda's Home Made.