זה כנראה המתכון הכי מתאים לפסח, (אתם יודעים, משה, יציאת מצריים וזה)- משה בתיבה עטוף במצה. אז נכון שהמתכון הזה לא הכי בריא ולא דל קלוריות, כי זה גם נקניקיות, גם מצות, גם טיגון…
אבל זה משביע מאוד וזה טעים וגם ילדים אוהבים את זה.
פסח ומצות יש פעם בשנה אז מותר, נכון?
מצרכים:
- 5 מצות
- 10 נקניקיות
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- להרטיב היטב את המצות במים חמים, להניח אותן אחת על השנייה על מגבת ולעטוף במגבת לריכוך המצות כחצי שעה.
- את הנקניקיות להניח בקערה ולכסות אותן במים רותחים מהקומקום ולהשאיר בקערה עד שהנקניקיות הפשירו, להוציא מהמים ולייבש בעזרת נייר סופג.
- בקערה לטרוף את הביצים עם התבלינים, חוצים כל מצה לחצי, מניחים בקצה הצר נקניקיה ומגלגלים לגלילה. מכינים כך את שאר המצות, כשכל הגלילות מוכנות טובלים אותן בביצים הטרופות ומטגנים בשמן חם עד הזהבה יפה מכל הצדדים, להוציא לנייר סופג.
- להגיש חם עם קטשופ וחרדל, הולך מצויין.
המתכון מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.
בהצלחה ובתיאבון!!