ללקק את האצבעות! הצעה למתכון לחג... עוף צלוי רך ונימוח חבל על הזמן. המתכון הזה קל להכנה ומושלם לפסח. הוא בטוח יהפוך לאהוב על המשפחה והחברים שלכם. הוא פשוט, תוך שימוש בכמה מרכיבים בלבד כדי ליצור מרינדה טעימה המעניקה לעוף טעם נהדר. התוצאה היא עוף עסיסי עם מרקם רך וצבע חום- זהוב שבטוח ירשים את האורחים שלכם. אז אם אתם מחפשים מנה עיקרית טעימה לפסח, עוף צלוי זו ההמלצה שלנו. המתכון מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.
מצרכים:
- 4-3 כרעיים חצויות
- 1/3 כוס שמן זית
- שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית פפריקה מתוקה
- כף דבש
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה לערבב היטב את כל החומרים חוץ מהעוף, להוסיף את העוף ולערבב כך שכל החתיכות יצופו ברוטב, לניילן ולהכניס למקרר לשעתיים.
- להניח את העוף כולל הנוזלים בתבנית אפייה ולהכניס לתנור מחומם ל-200 מעלות עד הזהבה יפה משני הצדדים. זה אמור להיות 50 דקות אפייה, אני אוהבת יותר שזוף… אז אפיתי שעה על צד אחד ועוד חצי שעה על צד שני, ושוב הפכתי לרבע שעה... יצא שזוף ורך כמו חמאה!!
- טיפ קטן, אחרי שהעוף שזוף ומוכן, אני מעבירה לתבנית נקייה ומעל העוף מוזגת את הרוטב דרך מסננת.
בתמונה זה לפני העברה לתבנית אחרת וסינון הרוטב.